Skontaktuj się
już dziś!

EUROVITO Sp. z o.o.

ul. Pogodna 6
Strzelce Górne
86-022 Dobrcz

tel. 503 010 454
 tel. 503 010 458

tel. 887 070 191

tel./fax. 52 511 51 07

biuro@eurovito.pl

Contact in English:

roman@eurovito.pl

+48 887070204

Stop Salmonella

 

 

Selektywny preparat wspomagający

zabezpieczenie przewodu pokarmowego przed

bakteriami toksyno twórczymi



 

 

Mieszanka Paszowa Uzupełniająca Stop Salmonellawspomaga zabezpieczenie przewodu pokarmowego przed rozwojem bakterii toksynotwórczych. Poprzez jego stosowanie zapewniamy higienę systemu wodnego i promujemy korzystny rozwój mikroflory przewodu pokarmowego.

Finalną korzyścią dla hodowcy jest możliwość zwiększenia przyrostów masy ciała zwierząt, zmniejszenie zużycia paszy na 1kg przyrostu masy ciała, co bezpośrednio przekłada się na większą wydajność hodowli i lepszej jakości żywiec.

Charakterystyka substancji wchodzących w skład preparatu:

Kwas mrówkowy:

Jako najmocniejszy, a także charakteryzujący się bardzo silnym działaniem antybakteryjnym i przeciwko drożdżom, odgrywa znaczącą rolę w żywieniu. Dzięki obu tym kwasom można skutecznie chronić pojedyncze komponenty paszowe oraz mieszanki przed salmonellą.

Zastosowanie kwasu mrówkowego u młodych zwierząt prowadzi do poprawienia ich wydajności wzrostu. Przez obniżenie pH ilość bakterii typu e. Coli w paszy ulega redukcji, co prowadzi do ograniczenia ich nadmiernej ilości u zwierząt. Anion kwasowy wykazuje w przewodzie pokarmowym działanie bakteriobójcze i bakteriostatyczne, co prowadzi do zmniejszenia strat składników pokarmowych, a tym samym do optymalnego wykorzystania paszy. Prowadzi to do zmniejszenia problemów z trawieniem i częstotliwości występowania biegunek.

Kwas propionowy:

Ze względu na silne działanie przeciwgrzybiczne kwas propionowy szczególnie nadaje się do konserwacji mieszanek paszowych. Wykazuje wyraźne działanie antymikrobiologiczne.

Chroni pasze przed zapleśnieniem, redukuje ilość mikroorganizmów, przez co zabezpiecza je przed zagrzaniem się, zbrylaniem i stratami składników pokarmowych. Dzięki temu, że hamuje wzrost grzybów skutecznie zapobiega powstawaniu mykotoksyn.

Skład: kwas mrówkowy, kwas propionowy.

Wskazania: stosować 3 dni przed badaniem na salmonellę oraz 2 dni przed planowanym ubojem.

Zalecane stosowanie:

Brojlery i indyki rzeźne: od 0,5kg do 2,5kg /1000l wody pitnej.

Kury nioski: od 0,5 do 1,5 kg /1000l wody pitnej.

Gęś, kaczka: 0,5 do 2,0 kg /1000l wody pitnej.

 

Opakowania: 5kg, 20kg, 1000kg.

 

Mądry wybór, idealne rozwiązania dla każdego hodowcy.